Followers

Saturday, January 14, 2012

TIPs & TRIP ke Universal Studio Singapore

UNIVERSAL STUDIO SINGAPORE

Weeehoooo....Entry Sambungan Dari Tips & Trip ke Singapore Episode 1<----- (click untuk membaca) kini kite masuk part Universal Studio Singapore...JOm buat Ombak! Ombak rindu pun boleh! nie kan kampung Halaman pelakonnya ..haha

Cara aku masuk USS

Orang cakap kalau nak masuk USS nie tiket kene beli sebelum hari nak masuk tu...sbb takut abis..aik betui ke? entah la...

Refer kepada Entry yang lepas...Korg dah tau aku stay kat mana kan! So aku putuskan kali nie nak masuk USS menggunaka AGENt...Senang & tak payah nak pikir tiket abis ke tak...!

Maklumat Agent (Terletak di TUNE HOTEL

Semua penumpang dikehendaki berkumpul di Tune Hotel sebelum bergerak! Check Point Pertama

ODYSSEY LUXURY LINER
Shuttle Service/Package Universal Studio
From Tune Hotel -USS-Tune Hotel
Alamat :
Tune Hotel Danga Bay,
Lot PTB 22819,Jalan Skudai Mukim,
Bandar johor Bahru,80200 Johor Bahru
Person  In Charge : Roslina
No phone : +60177185022
Emel : rosefashionista@gmail.com

HaRGA : 
RM205 (bergerak dr Tune hotel ----> USS (Termasuk Tiket)-----> kembali ke Tune Hotel)

Kalau tak pakai agent tiket saja RM180 selepas diconvert duit Malaysia (anggaran) tp kalau beli on9 aku x pasti kat mana website pembelian yg betul..so x berani nak cerite bebanyak pasal beli on9 nie.

Tips : Kalau korang malas beratur korang boleh beli express tiket (Tambah 50 Dolar ! mak ai...bkn 50 Ringgit yer masa nak beli tiket tu) 

Kelebihan : korang akan dapat tiket VVIP..Semua tempat korg tak perlu beratur ditempat tiket biase..korg boleh maen lagi awal dr org yg beli tiket biase! Syokkla x yah beratur...sbb kat USS nie kebanyakan nye beratur smua panjang! Slamat beratur la yg beli tiket biase...TAPI ikut nasib gak la..kadang x de la lama sangat..aku aritu Alhamdulillah tiket biase pun pendek je barisannye)

Time :
7.30 am - 7.30 pm
10.30 am - 10.30 pm

Ade dua je masa pergi & Balik...korang boleh pergi awal dan balik lewat jugak kalau terdapat kekosongan . kalau nak suruh beli tiket jer pun boleh aku rasa ! Call la tanye..x sempat plak nak tanya mcm2 aritu..mana tau nak gi naek kereta ke atau pergi sendiri..

Aritu aku naek pukul 7.30 ..tp Bus gerak dlm pkl 7.50 sbb tunggu bus penuh n bagi breafing dlu sblm gerak...sampai sana dalam pukul 8 lebih! perjalanan dlm 40 minit dr Tune Hotel.

Chewing Gum tak booleh bawak masuk singapore & Rokok yang masih penuh dilarang dibawa masuk ! kene buang sebatang baru bleh...tp kadang2 diorg x cek pun...Kalau makan Chewing gum anda boleh disaman! Berani try? haha

JOM MASUK USS

Uss Bukak Pukul 10.00 pagi tutup pkl 9.00 mlm ....tp pukul 9.30 orang dah start Beratur ! Excited oi....so sementara menunggu tu korg boleh la bergambar kat GLOBE yang menjadi kebanggaan USS tu...die letak kat luar..so sape2 yg gi singapore n teringin nak ambik gambar pun boleh..tak perlu masuk ke USS.

Keterujaan melanda bile dah masuk tu...Cantiknya lahai! tak tau nak gambar camne..smua tempat excited nak pegi...x dan nak singgah lama2..konon takut tak cukup masa....Rupenye x perlu rushing2 sangt! cukup masa tuk nikmati semuanya...Tinggal beratur Panjang pendek jer..hahah

Antara tempat2 Menarik :

Kesemuanya...hahahha..k lah ! aku list skit mana yang ingat... 

1.Hollywood

Kat area nie banyak jual Merchandise USS untuk dibawa pulang ! kat sinilah terletaknye Universal Studio Store..ble beli baju USS kat sini.

2.Madagascar : A Crate Advanture

Kat sini korang akan dibawa diatas River boat dan akan dibawa masuk keedalam dunia Madagascar! sangat Cool !

3.Far Far Away : Shrek 4D Advanture

Kat sini korang akan dibawa masuk kedalam sebuah Castle dan akan di letakkan didalam sebuah panggung wayang yang besar dan korang akan disajikan sambungan cerita Shrek dalam bentuk 4D beserta efect2 yg menarik! confirm lap muke tgk! Jgn x masuk..sgt rugi klu x masuk.

4.Water World

Kat sini korg boleh tengok Filem aksi yang dilakonkan secara real. lebih kurang Teater Orang Putih. korang akan diletakkan didalam stadium kecil untuk melihat persembahan water world nie. lebih kurang 10 barisan hadapan pasti basah disimbah air oleh pelakon2. so sile pilih kerusi anda! hehe

5.The Lost World : Jurassic Park Rapids Advanture & Canopy Flyer

Untuk Rapid advanture korg akan dibawa naek diatas satu pelampung bulat dan korg akan dibawa melawat kwsn dinasour. permainan nie basah sedikit. rmi bawak baju penghalang air (Baju hujan Traveler tu) kat 7eleven ade jual.

Canopy Flyer pulak mcm Superman kat Genting Highland cuma dia dalam keadaan duduk. 

6.Ancient Egypt : Revenge of The Mummy

Indoor Rollercoster ! best wei....roller coster dlm gelap! siap ade break mengejut lagi! Pitam jugak la nak naek! tp berbaloi. kat sini seni bina mesir die sgt menarik. 

7.Sci - Fi City : Cyclon & Human ll Tranformers

Kat sini la terletaknye dua roller coster paling laju kat USS Cyclon & Human. Sangat fuuuhhhhhhhhhhhhhh...Cube dulu! tak tergambar dgn kata2.

Tranformers !!!!! Teraek ! gile real segala effect die dan paling panjang beratur. aku suggestkan korg serbu sini dlu bile USS bukak ! hahaha...Panjang oi beratur..nak tak nak je..tp bile dah masuk! Rasa ko yg berperang dengan org jahat. WAJIB

8.New York : Light Camera Action

Kat sini korang ditunjukkan macam mana nak buat segala efect didalam filem.

9. Hollywood Dream

Acara kemuncak ialah hollywood Dream. Bermula pada pukul 6 Petang ! Perarakan kereta bergerak. sgt cool! korang wajib tunggu smpi pkl 6. Diorg akan berark dari Jurassic Park sehingga NewYork

Lihat Video aku amik dr Youtube nie untuk gambaran lebih jelas




Kesimpulan

Semua kene try ! kalau x tak berbaloi bayar mahal...yang takut2 tu beranikan la diri...jgn berani di mulut jer...Kawan2 sile gune kuase Veto untuk Memaksa ! hahaha..Dah try mesti korg rasa Hebat dgn diri sendiri....

Banyak lagi tempat menarik dlm nie yg x sempat aku Listkan.

Tips :

Jangan Lupe beli Botol Air yang diorg jual tu. ( Aku beli Botol air Jurassic Park aritu) sebab dengan botol tu korg boleh refil air dengan Murah ! 2 Dolar sekali refil...berbanding nak beli air = air lain..mahal oi! ble kayap.tp botol tu pun harga die dah 19 dolar ! pitam.

Dinasihatkan makanlah dulu sblm masuk USS sbb kat dlm tu nak makan mahal giler..haha

OK.Tarik nafas dalam2 dan Cube selami apa yang aku rasa kat bawah nie...Happy Holiday Guy! 










Pergilah...................Sangat Di Suggestkan ! Bye


Trip Singapore ll Garden By The Bay (New Attraction) 
click to read

19 comments:

Tsu Miy Chan said...

TERUJE!!!!!!!!!!

Hang Dhamin said...

teruja teruja...ella

Pencacai Alim said...

best2..aku tak smpat lepak sana..asal ko nmpk bulat bro?

Hang Dhamin said...

bulat bukan sebarang bulat! hati byk happy kot..haha

MasZuber said...

yuhuuuuu!!!

ko nak aku tebaskan sawang2 dalam blog nie kaaa??

updatesss!!!! hehee ;)

Hang Dhamin said...

hello maz...dah buat lawatan tapak nmpk! hahahahha..x sabar nak wat entry baru...

Yus said...

Baekkkk ke Transformers dulu yek... hujung minggu sure ramai orang... nak nak cuti sekolah kan...

Farikica said...

Salam, 1st time masok blog ni...cantik gmbr2 semua... good tips! Saya nak p hujung bulan nanti... harus serbu transformers dulu..:)

Hang Dhamin said...

good luck yus & Faricika...klu dah pergi nnt share la story

vw said...

found your page when looking for tips on trip to uss! love the pictures!! ru a professional photographer??

Hang Dhamin said...

tq vw...im not profesional photographer...just people who love take a picture

eNa rosma said...

Salam. Saya cuma nak tahu tiket Rm180 untuk ke USS tu boleh main semua yang ada kat dalam tu atau ada caj apa-apa nnti?

Hang Dhamin said...

ena...include semua......datu tiket smua ble maen...

zairos zaimy said...

Bro, perkhidmatan bas ke universal studio tu termasuk dgn harga tiket masuk ke? Ke asing2? Ataupun tiket kena beli kat universal studio?

Hang Dhamin said...

zairos : termasuk harga tiket....tp aku rasa no phone tu dah x available la nak call...

ietams said...

jenjalan singgah bace entry nak pergi USS ..
tenkiu for sharing ye!

nazariah kusin said...

Salam...nk tanya,pass express tu kene beli kat mana?masa kat uss or...??mohon pencerahan..tq

buycheapantivirus said...

syoknye. tiket murah ke USS. rm185 termasuk tiket bas pergi balik boleh contact saya di ussonlinebooking[dot]wordpress.com . =)

buycheapantivirus said...

Harga promosi tiket murah ke Universal Studios Singapore (USS)