Followers

Wednesday, December 12, 2012

TRIP ll LEGOLAND Malaysia

Interesting place in Malaysia
LEGOLAND

Sebenarnye LEGOLAND tak masuk carta tempat yg hendak dikunjungi tahun 2012 nie. sbb baru bukak. mesti ramai orang dan banyak bende dalam pembinaan lagi. so plan mcm nak pergi tahun depan je. lgpun budget takde kot. Adus pitam

Tapi disebabkan kwn aku kerje dengan Maybank Group. so dapat 50% less. Satu Voucher boleh bawak 10 orang. Murah la sikit dr harga asal RM 140 for Adult Daily Pass.

Yang lebih menariknya makcik kawan aku telah bayar semua tiket - tiket kami kerana kami join rombongan familynye kesana ! Yahoo....so Its FREE for me. Yeah. Terima Kasih Penaja.

TICKET Prices 



So sebanyak 4 kereta akan bergerak dari KL menerjah lebuhraya PLUS untuk ke Legoland yang terletak di Nusajaya Johor. Perjalan aku bermula jam 3 pagi ! Gigih tak nak g legoland bangun pukul 2.30 pagi. Sile Kagum dengan Kegigihan ku. Perjalanan mengambil masa 4 jam lebih sbb ditambah mkn dan solat di RNR pagoh

Setelah mengangkut pengikut2 kereta ku. perjalanan diteruskan dan kami semua akan berkumpul di sana. Gile Excited smpi johor pukul 8.45 pagi. Terus redeem tiket dan menunggu peserte2 lain smpi dengan jayanya.

Legoland bukak pukul 10. dan seperti dijangka ! Ramai gile orang. bersedialah nak berjuang kat dlm tu nanti.


Info from : www.legoland.com.my

HOW TO GET HERE


From the North-South Highway / Senai Airport
- Take Tuas / Nusajaya / Pontian / Tanjung Pelepas EXIT 253 > Proceed to Nusajaya EXIT 312 > LEGOLAND® Malaysia signage will lead you to the destination!

From Johor Bahru / CIQ / Singapore via the Coastal Highway
- From Danga Bay, proceed straight via the Coastal Highway > Proceed all the way to Nusajaya > LEGOLAND Malaysia will be seen before reaching Kota Iskandar.

From Singapore via the Tuas Second Link
- Proceed until you see the Nusajaya EXIT 312 > You will see LEGOLAND Malaysia signage

GPS Coordinate
Degrees, Minutes, & Seconds: 1ยบ 25’ 38" N 103ยบ 37’ 47" E
Decimal Degrees: 1.427361, 103.62987
GPS: N 1 25.642, E 103 37.792


GPS yang banyak membantu mencari jalan ! kalau tak ke manalah aku pergi ! Terima kasih walaupun kadang - kadang Guna Pun Sesat




Masa kami sampai Parking kosong. Boleh parking depan pintu masuk. tapi bile time balik. Penuh parking.Seronok bila ramai support Legoland ni. barulah Famous di Mata dunia.


Untung pergi awal. Nak beli tiket pun tak payah beratur. Klu lambat nasib la korang. 


TIPS :

1. Sediakan Payung sebelum PANAS & HUjAN.
2.Pergi masa bukan cuti sekolah. Pitam nak beratur. sik baek kami gagah beratur. kebanyakannya dapat main.
3.lebih elok pergi time waktu kerje. lagi seronok tak ramai orang. hehe.
4.Elok pergi dari pagi sbb takut tak cukup masa nak jalan semua area.
5.Set minda yg anda kan berjemur sepanjang hari. pakai pakaian yg selesa. ade topi  lagi best.
6.budak2 kebanyakan mainan akan di ukur tunggi. tp lupa la tinggi minimam berapa. kalau anak2 kecik lagi takut diorang frust tak dapat main.



Teruja tengak Pintu masuk die. Colorful. time nie xde org sangat. tp kameramen aku parkinson. nak amik gambar aku pun takut. adus. sape plak nak tlg amikkan gamba nie.







Taraaaa....parkinson dah ilang. so adelah gambar aku kat depan LEGOLAND nie.


Sebahagian rombongan Mak jemah menerjah Legoland.


Tempat nie besar. better amik Maps untuk mengelakkan tertinggal tempat - tempat yang menarik.


Dan. Shooting pun bermula. Jom layan Gambar.



























Pandangan dari atas menara taming sari versi MINI. nampak tak parking dah mula penuh. fiu fiu fiu.









Ni lah penaja kami. Terima kasih =))) tajalah lagi lain kali...hahaha..#Larik


OHHHH Stresss ! Garyy...


Wajib Cuba. jangan lupa pakai baju hujan. kui kui kui. sendiri mau ingat !



Ini harga makanan kat sini. kalau datang dengan family yang ramai disarankan makan kenyang - kenyang kat luar. Mahal jugak la. tapi kalau mampu takde hal lah ! sebab sedap.













Gambar2 nie sebahagian je tempat - tempat menarik yang ada kat sini. banyak lagi tp sebab sebok nak main terus lupa nak ambik gambar. hehe. layan Video yg aku rakam nie je lah ok.

Jangan Lupa pergi Legoland. Sokong Industri Pelancongan Malaysia.