Followers

Wednesday, September 8, 2010

Have You Ever Meet Stranger ?

Untuk Entry kali nie aku buat Khas Tuk kawan - kawan yang aku Dapat Dari hasil hubungan Sosial di Tagged & Facebook....Orang Yang Tiada Ikatan Lansung atau  dalam erti kata Facebook...Tiada Mutual Friend..Hehehe...Berlandaskan nasihat Orang - Orang tua Zaman Dahulu...Berhati - hati bile berkawan di Alam Maya ini....Maklumla..Ramai Orang menipu dan suke ambil kesempatan di atas kesempitan Sahaja [Agenda tersembunyi yang kadang - kadang menakutkan ]..Disebabkan nasihat itu...aku jadi agak takut untuk berjumpa dengan Orang - Orang yang tak dikenali...

Tapi Disebabkan Ukhuwah islam dan Galakan Menghubungkan Tali Persaudaraan sesama Islam! Aku memberanikan diri tuk berjumpa dengan kawan - kawan yang hanya dikenali di laman2 itu sahaja!

1.Orang Pertama yang aku Jumpe Ialah Mohd Faizal Adalan ll Cara Berkawan Adalah Melalui Laman Tagged.. ll Di sana die lebih dikenali sebagai  + NtahLeR WoLVeR!nE[Oy3N*UtD]+ ll Kisah bermula dari sebuah Permainan Game di Tagged yang amat Famous ketika itu iaitu Game Jual Beli Orang A.k.a Pets ll Kalau ikutkan die nie otai la dlm game tu....Siap ade Geng! haha..slalu berurus niaga dan buat jual beli di dalam game....Tetibe die mau Berkawan dengan Kawan - kawan ku ll Di Tagged aku dikenali sebagai +Dhamin ++ [ OC United ] ++..Oc united tu stand tuk Group aku! dok merapu merapu dengan aku n kawan2! rasa mcm sedara plak dah...and One Day..Kami Reunite....Aku dan Kawan Aku ll Hang Oya ll dan dia..Meet at KLCC...Skang dah Jadi Geng Hang dah! Hang Ntah Ler..Ada kenai? tak kan..hehe..sape slalu merujuk FB aku tau la.....So kalau kite bersungguh nak berkawan..Pasti Boleh! tiada halangan n jarak umur yang  menghadkan dalam sesebuah persahabatan!

NIe la die...Low Profile..Tak suke bergambar! hehe...

2.Orang kedua yang aku jumpe ialah Noorlizawati bte suhaili ll a.k.a Watie Budak Baik ll Jumpe kat Tagged jugak! Orang Sarawak..die nie ske bergurau! syok kawan! ade je idea nak buat lawak...baru jer jumpe ngan die lebih kurang sebulan yang lepas di KL sentral ll Burger King ll dan aku ditemani oleh Hang Oya yang juga kawan seperjuangan yg berkawan dengan beliau!...meriah2..jumpe time lunch after watie abis meeting kat wangsa Maju...terima kasih sebab sudi jumpe aku n oya =)kwn sejauh sarawak pun boleh jumpe..inikan yang dekat -dekat: 

Nie la moment itu...kanan aku oya dan kiri aku watie (si hijau)..... =)
3. Dan hari ini....satu lagi Pertemuan dengan Stranger akan berlaku...iaitu meet Enchek Shahrin Al -Mansur member FaceBook yang akan Berlaku di Jalan tunku Abdul Rahman! Bagaimana Perangai nya? kelakuannya? Kemerapuannya? kita tgg next post! Kalau aku tak Muncul2 dengan next post! Maksudnya aku telah dicolik...! hahahaha....Ya Allah..Selamatkan la Hambamu ini!....NIe member Kamera Besar...Sepatutnya Perjumpaan nie harus disertai Oleh Okid Ungu ll Abu Zuhair & Ayu Mastura ll Tapi jodoh dengan mereka Belum sampai...Jumpe mereka Next Season! Kita Jumpe Yang ada Dulu.....

Inilah Dia Shahrin Al-Mansur ll Pemilik Canon 1000D

BERKAWANLAH SELAGI ADA YANG SUDI =)

No comments: