Followers

Sunday, June 24, 2012

The Spirit Of Budo JAPAN

Assalamualaikum,

Kesian aku tgk masa depan blog nie ! haha..Bertabahlah

Tajuk dah gempak ! tp apaitu BUDO?

Sumber Google : Secara harfiah kata BUDO bermakna seni bela diri(Martial arts). Ada banyak versi mengenai definisi BUDO tetapi erti BUDO yang sesungguhnya itu amat luas bukan hanya seni beladiri, melainkan jalan untuk mengalahkan diri sendiri.jalannya melalui pembinaan diri kesedaran akan emosi dan perasaan. ( Paham dak? )

Maafle..aku tak minat nak mengajar sejarah ! haha...nie smua KakiJalan yang tetibe muncul di KL dan telah menghantar jemputan untuk melawat Pameran nie yg terletak di Galeri 2 Muzium Negara KL

Pameran nie dibuat secara PERCUMA dari 1 JUN - 3 JULAI 2012...Pergi la klu berminat ! bile dtg sini tetibe teringin nak ke Jepun pulak ! dem dem dem...berangan x habis2...tp aku nak Ke KOREA dlu....Tlg La bagi sokongan moral kat aku. Sokongan kewangan lagi digalakkan.



Antara Perkakasan  yang menarik Perhatian Mata !











Habis melawat Pameran. Terus masuk dalam Galeri Utama Muzium Negara. Rupenye baru aku perasan nie baru first time aku masuk muzium negara. sebelum nie hanya melihat pameran kat luar2 tu je. Disini aku nak salahkan cikgu sekolah aku dulu sbb tak buat Lawatan Ke Muzium Negara ! hahaha... perasaan Jakun sekejap Muncul bile masuk didalam itu ! Maafkan beta.









Alhamdulillah Saya anak MERDEKA!



 YEAYYYY....Gi KOrea naek ROKET! 



 Abis melawat kawasan ! Tepat jam 3 Show Budo pun bermula diluar! So layan je la...


Pas melawat sini...Kami Mengadap RAJA.....Next entry la eh.....Chalos ! 

4 comments:

R.a.W | Ramble and Wander said...

Tengok gambar baju2 dan perkakas samurai tu semua rasa macam anytime je they will all come alive. Setengah boleh jadi bugs mcm dlm Transformers, setengah lagi cerita errr... apa eh? Haha!Ni lah masalah bila daya imaginasi tinggi tapi daya ingatan lembab... heheh!

Hang Dhamin said...

RAW : hahahaha...itu la pasal..sik baek tu semua perkakasan2 baru yg dibuat semula..kalau mmg yg lama2 mau hantu jepun turun malaysia...

Sik baek pameran x buat malam ! klu x ble tgk baju jepun live berjalan ! hehehe

Farikica said...

aku pon rasa malam2 benda tu semua dancing2..he..he..

Haah, seingat aku, aku penah sekalik aja ke muzium negara, masa darjah 3, itu pon nenek aku bawak...he..he.. perhaps muzium ni mesti dah banyak berubah... bawak anak2 elok jugak ni.. bile tengok gmbr pertunjukan tu ala2 taekwondo, pasal guna kaki terkangkang2...

Hang Dhamin said...

Farikica : Bawak le anak2 tu supaya x jadi mcm aku..dah besar baru merasa masuk ! hahaha...pas dah g muzium ble lajak ke istana negara lama...pameran raja kita smpi ujung bulan nie je rasanye.