Followers

Saturday, July 20, 2013

Hang Dhamin at New Zealand (LOTR)

Amacam tajuk gempak tak? haha  sorry la bagi harapan palsu bagi sesiapa yg nak baca cerita kembara New Zealand aku nie. Jasad tak sampai sana lagi. Baru nama diseru disana je ! haha

Jika sebelum ni aku pernah menyuruh kawan aku mengunci nama aku di KOREA #thankayu&shaz. Kali nie aku suruh kawan aku yang laen pulak buat di new zealand.



Kawan aku berpeluang untuk bekerja hampir 3 bulan di serata new zealnd bermula jun haritu. selepas gagal untuk ikut lawatan kerjanya di taiwan haritu. untuk ke New zealand pun gagal jugak sebab kerja ni mengejut. terus je hantar. Frust buat kali kedua tak dapat menyebok ikut ! haha. ye la baru balik hong kong !kayap oi. kalau tak gagah gak nak ikut. hahaha.

So dalam satu perjalanannya singgah sebentar di kawasan Hobbition di matamata New zealand. alah tempat shooting Lord Of The Ring tu.so aku request bro tulis nama aku kat situ ! hahaha. dan yang menggembirakan sempat pulak die melayan permintaan aku tu. Thanks oi. haha

Nampak tak nama aku je pun kat sana aku dah gembira. Cuba bayangkan aku dapat kesana.hahaaa. WISHLIST nie. doakan aku berjaya ke sana ok. Amin.




Malas nak cerita panjang sebab aku tak pergi. jom tengok sekitar kawasan nie yg kwn aku kongsikan yg bikin jeles aje melihatnya. Enjoy !



















Teruja tengok tempat nie. hasih ! kalau aku kat tempat nie confirm 3 jam ambik gamba saja ! setiap sudut! hahaaaa. ok la thank membaca impian tak seberapa ini. till then....keep dreaminggggggggg

JOM Berangan. Tak salah pun berangan ! haha




11 comments:

jarimanis said...

Alamak...JM tetipu heeeeeeeee

Baca tajuk entry terus teruja nak baca full entry..rupanya belu msampai..heee..tak salah berangan coz in shaa Allah akan menjadi kenyataan coz JM pun dh verangan nk pegi tahun depan...verangan je lah

Hang Dhamin said...

Jarimanis : marilah berangan sambil berusahaaaa chayok

nur isyrah said...

minnn..ko memang...beria aku tahan napas nk bce entry ko ni...gle mngidam aku nk g NZ tu,...

Hang Dhamin said...

@nurisyrah... hahhahaa....aku traveller picisan ja...

zette said...

bestnye.. tak pe.. saya doakan hang dhamin sampai na kat NZ nun~

Biqque said...

aku pun agak tension sbb masa gi sana, aku tak dpt pegi tempat ni sbb jauh! mmg aku nak PEGI lagi sana nanti...haih...AA, dimanakah kapai terobang muuuuu...

Hang Dhamin said...

Zette....harap2 nye begitulah..amin

Biq : untungla da smpi NZ..aku bau2 bacang nak kesana pun x de lg..kwn aku ckp mmg jauh...macam utara ke selatan malaysia...ape lg repeat la..haha

Anash said...

lawa giler tempat tuh..
eh silap komen
lawa sangat tempat tuh
untungla..at least nama dah sampai
sket lagi jasad & jiwa nama tuh sampai laaa....heheh

Hang Dhamin said...

harap jasad seiring dengan nama Kak anash ! hahhaa

Time Traveller said...

bagus idea ni.. hantar minda di destinasi.. kemudian dah serasi baru lah pergi :D

Hang Dhamin said...

imaginasi kuat sngt tu time traveler...hahahah nice one !