Followers

Thursday, September 16, 2010

SYIOOoooK NYA HARI RAYA DI KAMPUNG !

Raya Tahun nie Di kat Kg Pahang lagi….aku suke kalau raya kat Pahang…die punye  Feel banyak best skit dari tempat laen…..sdare mare ramai kat sana…..moyang aku pun ade lagi….adik bradik wan aku smua duduk satu kampong….tu yg syiook tu….kire satu kampong keliling smua rumah sedara…kalau berkumpul mau ratus – ratus jumlahnya…cousin aku je dah puluh2…belum masuk mak sedara n paksedara…ade yang aku tak tau  nama pun ade….Maaf na..anak buah je aku takde lagi…maklumla…akak aku cucu sulung diantara smua cucu  wan – wan yg aku ade…aku rase kat kampong nie ade lebih kurang  belas – belas wan jugak yang aku ade..nak cite salah silah keluarga…seminggu pun tak habis….kite tunggu je lah yer anak buah tu yer..haha…

Raya taun nie smua adik beradik mak aku balik….kecuali Pak busu aku…tapi tetap meriah…malam2 ja diorg pi memekak main mercun…bingit telinga org kampong…hahaha..aku yang mula2 nya tak smangat nak raya..tp aku plak yg gosok baju first skali! Hahahaha…smangat sungguh!

Pagi raya smua siap2 mau pergi smayang raya….Pas smayang smua pakat seperti slalu pi raya umah oyang aku dulu..di sambung pastu ke rumah adik beradik nenek aku yang laen…settle smua rumah! Kenyang nak mampuih….terus g solat jumaat…..dah pasti la mate berat dengar khutbah! 
Hahaha..terbaek kot ramai yg tdo..naya – naya….petang pulak giliran umah wan kami kene serbu…penat nak layan..aku g tido! Haha…mengelat…lagipun aku malas nak layan pertanyaan-pertanyaan basic mereka..bila mau kawen..keja mana….adus…Boring..tp raya tahun nie aku dapat lagi duit raya skit2 walaupun aku pun bagi duit raya…..haha….kire ade give n take..bagus! ble wat modal keje pas raye nnt! Ade la dpt dlm 20 ringgit lebih2 skit! Jadi lah…dah tua kot mau dapat duit raya lagi… Pas puas pi  beraya …..Shooting! Bile smua dah gile kamera….mmg smangat la mau amik gambar! Sampai abis bateri diorg kerjakan NurCanon aku tu…..SELAMAT HARI RAYA KAWAN – KAWAN….!





2 comments:

Janggel said...

hahaha meriah meriah!
Selamat Hari Raya bro!

Hang Dhamin said...

haha..slamat hari raya encik gemuk!