Followers

Friday, October 1, 2010

UNGU TRIP ll Pulau Pangkor ll Episode 3 Finale

26 September 2010 ll Ahad

(Perjalanan Pangkor ke Ipoh ------> Bermalas - malasan mau pulang ke KL! )

(Sambungan....)

Setelah Seharian penat menghabiskan tenaga semalam....Takkan nak bazirkan Ahad yang masih ada nie...pergi berjalan dengan dua org Kaki jalan memang tak boleh duduk diam la katekan...paneh pungkoq...hahah..Bagus2!..aku ske.....Rancangan Ahad telah disusun dengan rapi selepas meeting budget malam sabtu pas sambut besdey! hahaha

Rentetan cerita yang berlaku (Hari Ketiga) :

1.Breakfast yang mahal :

Bersiap seawal 7 pagi.....Syook gila tdo! sejuk nak mam! haha......cari remote aircond ilang plak time tdo..selubung sampai kepala la jwbnye! aku bukan mandi pun pi makan...basuh2 muka n gosok gigi ja...hahaha...sejuk yg amat! malas mau mandi.....pergi makan kedai nie..makan gile sempoi je tp charge sampai rm 13 ringgit...bihun kosong je kot!..ceit! memang kene pangkah la kedai tu pasni bak kate Okid ....huhu..aku n shahrin tekan butang LIKE kat kepala okid tu! hahahaha (gile FB)




2.Menyewa Motor & Ronda2 Pulau Pangkor :



Lokasi Pertama : Stesen minyak....tp x ble isi minyak pun! sit tangki minyak x ble bukak! satu kampung dtg tolong! haha




Lokasi kedua : Batu Bersurat! tak de pe yg menarik kat batu tu pun kecuali ukirang harimau punye gambo...


Lokasi ketiga : Kawasan peninggalan belanda ...Panas terik gile time nie....Tp gambar tetap gambar! rugi oi Kamera mahal tp simpan...Ehem!



Lokasi keEmpat : Tembok besar China.....banyak hanjing! hahaha..ade kisah menarik disitu! hahaha..sape nak kene kejar anjing tu ek!


Lokasi Ke Lima : Pantai yang stylo.......tp tak igt nama! sakan kat sini!...view cantik gile..kalau kat FB siap ble tag org! hahahaha....



Lokasi keenam : Kawasan airport..menjadi paparazzi......! gambo2 gile sengal........



3.Check Out :

Pkl 12.30 mula beredar dari Pulau Pangkor..naek van Pink!...murah je....sorg 4 ringgit.........terus menuju ke Jeti Pulau Pangkor....amik ferri bergerak ke lumut!



4.Berbelanja di LUMUT :

Diorg memborong skan di LUMUT : diorg banyak duit..tak bleh nak halang!...hahahaha...yg slalu dtg tu pun borong jugak..tak paham teman! hehe



5. Paya Bakau :

Tempat feveret kaki2 monyet...haha...banyak gile monyet.......ade monyet gile kejor shahrin mau air ice lemon tea yg die pegang...last2 campak air tue dlm utan kasi monyet tu bla! hahahaa..sian kwn aku tu!..



6. Pulang Ke IPoh :

Sharin n okid bawak pusing town pki kete...sbb aku ckp kat Ipoh nie x de pasaraya ker? hahahah..mgkn terbakar dengan pertanyaan itu..satu bandar die bawak!..hihi..puas ati diorg! pastu singgah beli cendol kat kg riziki (betui ke kawan2?)...layan...




7.Lepak makan malam (umah Okid)


sampai umah okid dlm pkl 6 mcm tu..aku n shahrin tompang tdo kat ruang tamu...gile babeng penat! mekasih okid...pastu okid masak nasi goreng carot + sotong..Perghhh! sedap gile...aku yang abiskan! hahahaha...berlaukkan satay plak tu...mmg feveret la...silap la klu x abis! hahah....aku makan satay 20 cucuk...terima kasih okid!

8.Bergerak pulang ke KL :

pas dah makan2....gelak2 tengok gambar! mengutuk gambo aku yang banyak!! hahaha....dalam pukul 9 aku n sharin pulang ke KL....Penat siot! terus balik umah shahrin! aku tdo sana..tak larat rasanya mau pulang ke rumah sendiri.....................Pastu terus pergi keje esok! ARGHHHHHHHH...aku malas!


Percutian Kali nie walaupun tempat die biase2 jer.......Tp disebabkan pergi dengan orang yg betul! tempat yang biase pun Jadi Syiiok Habis!....Time kasih kawan2..Jasamu ku kenang~~ smoga berjumpa lagi! =)

8 comments:

Janggel said...

Hahahah Sengal tol.
Sekarang ni aku benci tengok monyet!!
Lepas ni siapa yang aku baling dengan botol air adalah monyet! hahaha.

Pekan Rezaki la..bukan kg Rizki.

Janggel said...

Amacam ko terharu tak dapat bercoti dengan kami??? baik ko JUJUR!

Hang Dhamin said...

aku rase ko kene stop minum ice lemon tea janggel oi!....risau aku tgk time tu!

ko nmpk ke aku nangis terharu?? hahaha.rahsia la beb!..bende2 nie biar aku je yg tau!..tp aku dpt lihat dr riak wajah korg...korg pun ske kan lepak dgn aku! walaupun.............

Ultra Cikebum said...

best.. aku doakan persahabatan akan terus kekal selamanya.. trip yg menarik.. so korang kena plan sekurang2nya 2 kali setahun pg somewhere! aku suka tgk..

all da best to you all!!!

p/s : korang masih kenalkan aku?

Hang Dhamin said...

Abugen...Bg link Blog ko..aku nak buh kat blog aku! tak tau la diorg ske x lepak dgn aku abu oi!kalau diorg ajak aku pegi la..........

Janggel said...

Aku PASRAH.

Pencacai Alim said...

aik? mcm sam je..hakhak

Hang Dhamin said...

sam? sama? sama dgn janggel ker? mmg la..dah kate g skali...hahahaha