Followers

Thursday, October 7, 2010

Sepupu NURCANON masuk Hospital...... !

( FlashBack )

Beberapa Hari Yang Lepas sebelum 06 Oktober 2010......Selepas bergolok gadai ...melompat berbaring Di KL & KLCC...kawan aku janggel mengadu Pop Up Flash Kamera die rosak...........(hahahaha...nak suke ke sedih nie?)...telah macam2 skill kitorg cuba untuk menjernihkan keadaan kerosakan kamera itu termasuklah bertanya 3 org Bomoh handalan Ayu Mastura atau kini dikenali sebagai Kenon Mikhail (yeahh..aku suke!) ll Abu Zuhair my idola ll Dan juga SiFoo0oo Badli ll tp masalah masih juga tidak dapat diselesaikan......! Kesian Cempaka Canon (hahahahahah..cam Arem name!!) setelah hasil perbincangan sulit di Inbox! maka telah diputuskan untuk mencari mana2 kedai yang sudi untuk mengubati Cempaka pada hari Rabu.......! Aku temankan Janggel sbb aku cuti pada hari tu...! Die pun Ganti Cuti hari isnin beliau yang telah dibatalkan dengan Rakusnya Oleh Boss beliau....hahahaha (ade Hikmah Beb!)

( Rabu ) 06 Oktober 2010

Pada tarikh nie aku cuti....bukan saje2......tapi sebab nak pergi Interview kat Agensi Nuklear Malaysia...Tempat kerja kawanku Hang Mimie...........arini aku g interview dengan bestfren aku dari Kolej lagi...Najib...aku dijadualkan akan diinterview pada pkl 10 dan keatas...tp disebabkan kawan aku kene dtg sebeblum Pkl 9....maka aku temankan die dtg awal sebab die tak tau jalan........setelah bergemuruh bagai di dalam hati mau diinterview...settle jugak interview tu pada pukul 12.15...yahooooooooo..aku lega! sempat la jugak terserempak dgn Kamal & Nadia hahaha..lame dah tak jumpe diorg...Pas Settle smua tu..aku hantar Najib balik ke Putrajaya..tempat dimana aku ambik die pagi td...settle satu Hal...

Hal kedua perlu disettlekan dengan segera!...lepas pada itu...aku terus pergi ke rumah Kawan aku janggel tuk pergi Menyetelkan masalah kesihatan kamera beliau....aku dengan mengantuknya sampai umah dia...lek2 lu....hahaha..On9 sekejap....tdo2 5 minit (mcm lame jer) pastu terus gerak pergi ke Time Square (kedai kwn baek Kenon MIkhail kononya)...Kedai tu tak dpt settle kan masalah tu...kene pergi hantar Centre kalau nak baiki.....TP die Charge RM 40!..Adus....Nie bkn kedai kawan baek kalau kene bayor nie...hahahahah!...Disebabkan kamera tu masih didalam Waranty berbalancekan 4 hari saja lagi (fuhh...sik baek kamera rosak pada masa yg tepat!) maka....kitorg nak pergi tanya kedai kamera yang die beli dulu kat Low Yat...adoi..da la ujan...bergegar Kl tu kitorg lari (kalis - kalis jgn bagi sentap..hehe)....

Sampai - sampai kat kedai tu...diorg Ckp diorg boleh tolong hantarkan ke Centre..tp Proses makan Mase sebulan!...sebab kene melalui beberape pihak!...Ciskek betui la.....die ckp waranty tu akan expired sblm smpi ke centre..Alamak! so die Suggest kat Kitorg Terus pergi ke Centre Canon (Hospital Canon) kat Shah Alam..........Idea yg cam harem jugak la!....tp disebabkan waranty tinggal 4 hari....dan dah tak tau nak pergi bile lagi.........Sepantas kilat cabut dr kedai tu berDrift ke Shah Alam!.....huhuhu..kerja gile...

Pkl 4 petang kitorg gerak Dr KL...Hospital Canon tu tutup pkl 7.30 malam..tu yang berani nak redah tu...nasib menyebelahi kitorg...Jalan tak la Jem Sgt! berpandukan Petunjuk yang diberikan Syakila & Abu Zuhair dan pihak2 ketiga yang membantu...kami sampai jugak walaupun sesat sekali...hahah (maaf pak..salah direction aku bg).....sekitar pkl 6 sampai kat sana...Cempaka pun di Cek in kan ke Hospital itu paling lama diorg kata 5 hari!....sambut besdey kat dlm sana la cempaka oi sempena 1 tahun kelahiran....hahahaha......Pas setel..................lepak - lepak jap bayar Bil kat Midvalley..Pastu makan2 dan Pulang..................! Mision Accomplish.....

Cempaka  Yang sedang Sakit! hahahahaah
Menuju Ke jalan Yang Benar....



Peralatan2 untuk kelihatan hensem di hopital

Alamat Tempat Kejadian yang diberi oleh akak kedai waranty..TQ!







Hospital Canon!




Makan malam di Ali Cafe






SELAMAT HARI LAHIR CEMPAKA CANON YANG  PERTAMA 10 / 10 /2010

6 comments:

Janggel said...

Pembetolan-

Bukan Cempaka yer tapi Chempaka!
Kiranya ko lari pon bergegar KL jugak la??? Hareeeeemmmmm

Aku terharu dengan keperihatinan ko mumin. semoga tuhan membalasnya.

Aku masih tak lupa dengan janjian hadiah besday ko. semoga ko panjang umur.

Sekian.

Hang Dhamin said...

hahahahha..alamak..salah plak name sepupu!....sorry2....

pasala hadiah ko tu......sila jangan berharap!..takut nnt memakan diri!..ciskek.....USS bagai..kayap aku.....

Janggel said...

Hahaha aku tau ko tak sanggup lihat aku kecewa...jadi sila tunaikan.

Hang Dhamin said...

okeh...tp zara bln 5..sanggup ka? hahahaahha

Janggel said...

tunggu dan lihat...saja.

Hang Dhamin said...

Haish...aku berharap...hahahahha