Followers

Tuesday, October 12, 2010

Bukit Tinggi Escapades ll Teknik Menguasai Malam ll

( Flasback )

Selepas Seminggu pulang ke IPOH..Kaki Jalan (KJ) is back to KL.....Again...Ayyyooo...Tiap - tiap minggu mai KL nie...hahaha...Second Home la katekan....Kedatangan beliau kali nie sebab mau pergi menonton Teater Tun Mahathir yang ditayangkan Di Istana Budaya (Jumaat)...disebabkan die dah turun KL...aku pun plan la dgn kwn aku Janggel tuk berjumpe dengan KJ pas Abis die tgk teater tu...so aku lepak la dengan Janggel Tgk Wayang cite Sammy Advanture ....Tak de la sedap sgt cite tu..Penceritaan tak menjangkau Imaginasi aku..! Best lagi Finding Nemo...abis cerita tu terus gerak Gi Istana Budaya Amik KJ g makan di Kampung Baru.....! kat Kedai tu la kami menyusun Aktiviti Tuk Hari Sabtu...tp kata putus tak dpat diberikan sbb esok (sabtu ) wan & atuk aku nak datang ll KJ ade kenduri kawen ll Janggel kene g Office kejap buat kerja ll pastu di decidekan esok je lah tgk mcm mane....disebabkan dah lewat pagi aku lepak umah janggel malam tu.....ZZzZzzz...

Sabtu ll 09.10.2010

Pagi tu masih tak dpt kata putus...so aku suh Janggel anto aku balik & die ke opis....sblm tu aku de ckp kat die..kalau nak gi BUkit Tinggi pahang shooting cantik jugak! tp aku malas nak beria..sebab kamera die rosak....Pistol tinggal 2 jer...aku & KJ....Mase tgh sarapan Pagi di persint 8..KJ anto msg kat aku suh teman die g kenduri kawen kat Salak Tinggi ja..Kawan die kawen...!disebabkan dekat aku ON ja la....Wan aku pun dtg petang...so x de masalah!..Pas kenduri tu KJ tanye mau pergi mana...?? kalau tak die mau pergi Ikano cr Langsir...Pastu aku menyuarakan la pendapat adkah mau pergi ke BUkit Tinggi Beljar amik Gambo lagi!..die ON..so terus G amik Janggel Kat putrajaya n Gerak kesana!......aku kene Drive...Arghhhh! suke sgt la diorg..x pe..skali skala...Pkl 4 Gerak...sampai sana dalam PKL 6..jalan agak Jemes di MRR2...ciss!...

Sebelum sampai sana...tapau MCD dulu tuk bekalan Malam...kat atas makan Mahal Oo0o0oo.....lgpun memang kene tapau sebab dah ade org kebulur sgt eksyen x mau pergi kenduri..sebok nak wat kerja di opis!..hahah..Padan! Hari yg agak bertuah...Selalunya masuk Bukit Tinggi kene bayar RM 10 sekepalal.....tp disebabkan dah pkl 6...org tu bg kitorg masuk FREE ja....huhu!LIKE....Pastu shooting pun Bermula..kelas menembak belajar menggunakan M (Manual)...memang terbaik la.....tiada lagi istilah P...hahaha....2 Kamera....1 bateri full 1 lagi mati kiok di tengah2 shooting...nie la akibatnye plan last minit....haha...pas penat bergambo..Makan MCD di Bukit tinggi then Pulang!...diorg mmg terel dah la setting M..aku jer terkial2 lagi.......sila wat kelas lagi!










JOM BLAJAR AMIK GAMBAR LAGI ll Thank Kawan - Kawan sebab ajar ll




4 comments:

masMZ said...

penceritaan yang sungguh detail. Wartawan dari mana nih???

Hang Dhamin said...

hahahha..saya Cakna Dengkil...bersungguh2 kan cerita..maklum la tak busy....hahahhahaha.......kisah syok...best la cite panjang2!

Janggel said...

Naseb baik butiran butiran halus dia tak tulis jugak. apa2 pun thanks la sebab memperkenalkan aku kat tempat itew!!!

Hang Dhamin said...

hahah...okeh..korg happy aku pun happy.....butiran halus tu yg mana?????? sila haluskan komen anda...hahahha