Followers

Friday, September 24, 2010

MAGIKA yang Pergh !

Smalam Bermula la Tayangan Filem Magika nie Kat Panggung di seluruh Malaysia! Aku dah pi tengok semalam....Meh aku terjemah kan pendapat aku mengenai filem ini ikut versi aku ...sebab aku bukan reporter yang terel nak gune2 ayat puitis nak memberi komen - komen membina dan ayat2 teratur dan berbunga itu! lagipun belum sempat amik ijazah pengkritik Filem lagi!






Nie pendapat aku sebagai Peminat semua versi cerita....aku takde spesifik cerita - cerita mana yang aku tengak dan cerita - cerita mana yang aku tak tgk! semua cerita aku layan kalau macam syok ja aku tgk termasuklah cerita Tamil..China...Mexico..korea..melayu..aksi..jiwang..sadis... dan sebagainya...So kalau korang nie peminat mana2 genre sahaja..aku tak berani mau suggest la! Tp bagi aku yang First Time Tgk Movie Muzikal (macam ala2 High School Muzikal cite nie..Belakon sambil nyanyi) cerita nie manyak syioook oi!..huhhuhu.....


Selain menampilkan pelakon - pelakon yang Mantap & mantop.........Teknik CGI yang dilakukan makin Maju..! smua nmpk real....Satu kemajuan tuk filem Malaysia...kalau nak tau sape pelakon die dan sinopsis....bace kat link yang aku bagi tu  je la..malas nak terangkn! sebab aku anggap korang dah tau!...kawan2 aku kan terel2 orangnye... [ http://www.krustudios.com/magika ]....


SEBAB - SEBAB HARUS TONTON INI MOVIE :


1. Starting cerita nie je Maya Karin dah masuk....mak ai...lawa gile.....die yg berlakon sebagai Puteri bunian Bersama Kembar - kembarnya yang merupakan org yang sama memang Cun Habis! I Like Maya Karin!


2.Kemunculan semula Ziana zain dalam Dunia Filem dan terutamanya dalam filem nie memang Gempak abis!..jadi Nenenk Kebayan Versi Cun Melecun...Mmg syok la die dalam cita Nie! Salah satu watak yg membuatkan cerita nie Syok!


3.Lagu - lagu dalam Filem nie dibuat memang kene dengan situasi jalan cerita dan Lagu die superb!......aku ske!..smua pelakon menyanyi! mmg style abis! 


4.Menampilkan Kisah2 dongeng Melayu! syok oi!...smua ada.......mahsuri ckp thailand! Geng " Hang "  pun ada..bangga aku kejap! Hang Tuah penakut! Puteri Gunung ledang yang gile babeng kelakor! bawang merah & bawang putih yg gile sengal..........Penunggu tasik chini yg macho!.....aku ske gile lawak - lawak in this movie! mmg cool abis! ramai lagi pelakon! tu yang syok..smua femes2!


5. Aku ske Mawi dalam cite nie! walaupun die blakon ok la dr Jin notti .....Tp suara die macho! ada aura disitu! suara diana daniella pun kene tempo! tak sakit telinga dengar!


6.menekankan Tagline Jalan Cerita "susah senang Kita sama - sama" membuat aku tersenyum sendiri dan berbangga seketika...(yang paham ja tahu)


7.CGI yang di buat mengasyikkan....Kemunculan Ogy menggunakan CGI amat syok aku tgk! dan M.Nasir Bertukar Naga Begitu Cool skali!...harap Pasni wat Cerita Serius menggunakan CGI plak...Seperti Twillight tu!..asyik cerita Komedi ja..


Gambar - gambar kat bawah nie antara Babak - babak & Pelakon yang sungguh cool dlm ini cerita 
(aku amik kat website KRU gambar - gambar nie..agak2 diorg marah x? takkan la kot...aku dah wat promosi percuma nie..Komen baek lagi)



Support lah Industri Filem Tempatan..Kalau bukan anda..siapa lagi! Tepuk Poket..Beli tiket! Selamat Menonton!

4 comments:

Janggel said...

Alhamdulillah kakak aku berjaya membawa watak dengan baik.

Ehem...perasn la ko ..konon dia guna tag ko la? hahaha!

Hang Dhamin said...

jengkel: sebab die gune Tagline tu la aku promosi baek punye! hahahahaa............!

Pencacai Alim said...

best tak?

Hang Dhamin said...

Bagi aku best !..tak tau la ko ske filem yang mcm mane....