Followers

Monday, October 18, 2010

.:: Lukisan Cahaya Keimanan ::.

(Intro)

Lukisan cahaya atau dalam bahasa Photographynya dikenali sebagai Lite Paint . Ianya merupakan salah satu cabang seni photography yg syio0ook tuk di terokai....Aku telah diinformkan oleh seorg kwnku Shaziana bahawa akan berlansungnya sesi pembelajaran Lite Paint Di Putrajaya pada hari Jumaat Pkl 9 Malam di Sebelah bangunan Monument di putrajaya..!

Rancang punye rancang dengan kawan aku...last2 decide jugak tuk pergi...Banyak lagi ilmu kitorg kene blajar..so sementara ade org nak ajar secara FREE nie..kitorg layan jer...Kelas start Pukul 9.oo Malam..Petang tu aku dan janggel ke subang Dulu gi Ambik Chempaka kat Hospital Canon...Yeah!..die dah sihat....ble Check Out dah...secara Free lagi! maklum la...Under Waranty....

Nak Belajar mende alah nie sebenarnye taklah susah seperti yang kitorg slalu buat tu......KaCANG jer rupenyer...adoi!....sebelum nie bersusah payah nak setting....rupenye setting die senang jer....Terima Kasih PAKSU MANUAL &The Geng sebab ajo..diorg nie sempoi jer....ajar jelas dan siap tutorial...Syio0k!..JELAS! Lebih kurang 50 orang menyertai kelas nie..sempoiii!


Peralatan yang diperlukan :
1. Kamera DSLR...Compact tak pasti plak ble ke tak...
2. Torch Light LED (pelbagai Colour lagi Cun) Yang Biase pun boleh jugak...tp biar yg kecik la....
3.Tripod (tuk hasil yg cun & tak Gegar) x pakai pun bleh......tp hasil x sharp sgt!

Setting die JOM gi kelas dengan aku...aku ajo...hahaha..Layan je la hasil pertama kitorg baru blajor nie! kali nie aku gi kelas nie dgn Janggel & MRemy......Kaki Jalan Tak dpt JOin..Jauh!..Die masuk Kelas Laen!..Kelas Dalam Utan...Syiok Gak! Shaz plak x dpt pegi parent x bagi kuar malam..Kenon Mikhail hampeh pemalas! hahahhahaa






Jom Lukis Pakai Cahaya Lagi ....!



6 comments:

Janggel said...

Sesuatu yang aku amat suka!
Nak jadikan pro la camni.

Hang Dhamin said...

Janggel...

sila2....Tripod pun dah upgrade jadi mahal! Penang nie all out..Kalau jadi =(

☺[ai][sUmi]☺Chan said...

woaa.. nice la amin..

Hang Dhamin said...

hahahha..aku pun teruja belajar bende nie....

masMZ said...

sebenarnya da baca ari2, tapi....
jiwa teramat kacao, dan bila baca entri ni baru mampu mengukir senyum. Tiada kata-kata yang dapat diluahkan melainkan terima kasih kerana seolahnya se pun berada bersama u ol. Hoho... *wiNK*
korang hebat!

Hang Dhamin said...

k.masmz

kau slalu dihatiku la...dont worry......i wish you there...huhu

jgn layan sgt jiwa kaco tu...Cool!