Followers

Friday, October 22, 2010

Mencari 20 Suap Nasi .:: Fuhh !

Assalamualaikum orang kampung ! 

Mood merepek dah mai nie...........huhuhu...Sebenarnye cerita yang aku nak tulis nie tuk kenangan aku ja....kalau korang nak baca..agak - agak boring maap la....nie tuk reminder aku waktu tua jer nanti ! manatau aku jadi PM..senang diorang Nak Gune cerita nie wat researh nak tulis buku pasai aku! haha.

Harinie 22 Oktober 2010 bersamaan umur aku 24 tahun ll haish...mude lagi...masih banyak lagi bende aku kene buat nie...Entry kali nie aku dedikasikan tuk diri aku sendiri (syok sendiri time) mengimbau zaman kegemilangan aku selepas Abis Zaman Pembelajaran di College dulu...Mood Mencari sesuap ke 20 suap nasi !


Amacam!..awet muda tak time aku blajar dulu (rujuk gambar diatas)...Jambu batu janggut pun x de...hahaha...dulu lagi gemukkan..skang kurus skit! Yahoo0oo! gambar tu 20o7 3 tahun punye kisah! tamat je blajar langkah pertama aku sebelum konvo adalah mencari pekerjaan yg biase2 sudah!....hahahaha..janji dapat duit dan menyeronokkan!..Pas cari punye cari....KFC pilih aku..............! hahahahaha..ke mmg aku yg PIlih..pilihan UTAMA kot..makanan kegemaran la katekan!...haha..Manager aku ckp.."Disebabkan aku terlampau ensem ! aku kene jadi Cashier..Baru boleh jual ayam! hahahaha "...dengan keseganan aku nie...(aku amat pemalu orangnya) aku duk la depan tu menjual ayam! siap kene hafal skrip bagai! "slamat datang ke KFC...Makan Sini ke Bungkus" ohh...i miss that word so much! hahaha 6 Bulan lebih aku keje situ..budget nak jd manager..tak kesampaian....kat KFC ALAMANDA...tak pernah tgk ker? hahaha....rindu plak kat Acai & Dehe !


Selepas agak boring menjual muka dan menjual ayam ! kwn aku saffiah mengoffer satu kerja opis kat opis kawan die ELMA hahaha...aku bedal je la...kat putrajaya...Cagamas bhd..duduknya didalam office kerajaan bahagian pinjaman perumahan....aku kerje situ lame!..dekat nak 2 tahun!...kat situ aku rase opis paling best skali pernah aku kerja....Syok abis....kat sini la aku mengumpul koleksi2 kawan2 yg perangai CAM HARAM VERSI BAEK!...haha..maka munculllah ARIE ll ABUL ll OYA ll IJAN ll SHA ll KAK MIMIE ll NAJIB ll MIMIE ll NADIA ll SYAKIRA ll ELMA  yang rapat dengan aku skang! tp disebabkan status kontrak disitu..banyak member2 yang best cr keje lain.....aku pun berusaha keras untuk meninggalkan Cagamas dan memulakakn hidup baru ! aku berjaya.aku maju setapak lagi dalam kehidupan bekerjaya!....adus..sadisnya nak tinggalkan kawan2 baek aku nie....



Abis Kisah cagamas! aku sambung kerjaya aku kat LHDN jalan Duta....huhuhu...kedengaran begitu gempak!..tp aku sambilan je kat sana!...jodoh tak panjang! aku keje enam bulan ja..pastu kontrak abis...time tu kerajaan miskin..kontrak tak sambung....adus..merana lagi aku....kat sini nak kata tak syok..x de la boring sgt!....tp nak kata syok sgt pun x de la......kawan2 sume sempoi.....yg mane yg sempoi la....boss aku pun baek2...! kat sini kaya dengan jamuan..potluck saje..tu yg syok tu....hahaha...kenangan paling syok...jd ketua driver beli barang pantry opis...hahaha..sengal! budak2 nie ske sgt la kalau dpt ikut pergi tesco selayang tu............KFC jom! 31 Disember hari kami diminta keluar secara baek dr LHDN dgn rasminya.....sungguh sadis saat itu! Mcm gelap mase depan aku tgk budak2 nie...hahaha..aku pun same..bersara beramai2....azizul ll ajak ll cikta ll ana ll ayee ll elly ll saraah ll yana...slamat tinggal LHDN...terima kasih daun keladi...
apelah khabar mereka sekarang ini.....




Adoi....pening pikir nak keje mane pas abis kontrak kat LHDN tu.....Down gile waktu tu..Pilihan terakhir..dengan selambernye aku mohon balik keje kat Cagamas! hahaha...sik baek pekerje kesayangan...aku diterima masuk...macam Af Keluar masuk balik!...mule2 macam segan...tp kawan lame menerima aku balik..selamat........pastu najib masuk balik plak cagamas...mmg perfect! our frend is reunite again....Life Back tu Normal! pas keje situ aku seperti agak give up tuk mencari kerja lain..ape na jadi jadi lah...janji aku dekat dengan kawan - kawan aku! Tp people Change..hahaha.....pas beberapa bulan....kwn aku Zira suh Apply jawatan pekerja sambilan kat SSM KL sentral!...masih dlm keadaan Fobia tidak disambung kontrak di LHDN...aku agak malas tuk memohon...atas beberapa nasihat yg diterimat dr setiap sudut!..aku APPLY.....................then on my besdey 12 Mei 2010...HR SSM call suh masuk keje sanan ASAP..tanpa interview..I LIKE...aku benci interview..setiap kali interview pasti aku sakit perut! hahahaha......2 Jun 2010 bermulalalh kerjaya ku sebagai warga SSM...17 ogos 2010 aku diberi kesempatan tuk pergi interview jawatan tetap di SSM......dan Alhamdulillah...21 oktober aku dapat surat tawaran yg aku tunggu2 selama ini..! november nie aku dengan rasminya menjadi warga SSM...Yahooo..malas dah pikir nak car kerja laen 2 ke 3 tahun nie..aku nak lek2 dulu....mencari peluang sambung degree dan aku nakk gak jd pegawai mcm kawan2 aku yg laen! hahahahahha...Doakan aku...




Selepas 3 tahun penantian..


Kisah hidup ku bermula.......KINI   






Pesanan Penaja ::. Kalau tengok gambar2 aku jangan la terpedaya.............aku bukan pegawai pun...hahahhahaha...pki2 blazer tu mase kene jaga seminar jer....heheheh....kang ade plak yang bersemangat nak buat aku jadi menantu plak........aku cume seorang Pacal Hina yang Mencatur nasib di dunia ini..


Pesanan Penaja ::. Tuk kawan - kawan yang belum berjaya dont worry.....sabar itu separuh dari iman...teruskan berusaha...Yeah!


Pesanan Penaja ::. Doakan 1 nov nnt berlalu dengan mudah dan hari - hari berikutnya lebih indah untuk aku....thanks kepada kawan2 yang memahami situasi aku sebelum ini..............aku doakakn korg pun berjaya! Amin


THANK YOU ALLAH ll ALHAMDULILLAH

8 comments:

yus said...

yus - tahniah..wish for me plak k...

Hang Dhamin said...

mekasih yus.....aku doakan ko pun berjaya keluar dr masalah2 ko yg byk itu...Amin..smoga dpt kerje baru cepat!

YM shbm said...

mcabar t0l pjalann id0p ko min...wakaka...

Hang Dhamin said...

takpe la...aku redho dengan ketentuaannya...hehehehehehh

Afiq said...

Tahniah pakcik.. boleh la open table..
doakan aku gak ya.. hee :D

Hang Dhamin said...

thanx you afiq oi...hahahaha....rezeki ang pun ade jugak...dun worry.....

Afiq said...

InsyaAllah, mudah-mudahan..
sekarang aku seronok kerja kat TM ni..
walaupun penat sikit, tapi seronok,
staff-staff aku pun best best gak..
cuma tu la, nak kerja dengan kerejaanlah yang utama nak grab.

Hang Dhamin said...

ala...mane yang ad la..same je....aku pun semi kerajaan jer....