Followers

Friday, February 28, 2014

HD Video - Langkawi Island 4 Night 3 Days

Hello im back again . Hehe ☺️

Ramai jugak yg rindu ketiadaan aku nie rupenye (perasan tahap teruk) . Haha 

Aku mcm ingat mls sgt nk cerita secara detail pasal Langkawi ni since ramai yg dah pernah pergikn. Lgpn bkn mat saleh paham pn aku tulis melayu ni klu kata nak buat rujukan pn haha. 

So kat sini aku nk share video simple je ni yg sempat aku rakamkn selama aku berada di langkawi 4 malam 3 hari dan sedikit senarai mana2 tempat yg aku sempat lawati . Manatau ada tempat korg terlepas pandang .

So mcm biase trip nie dgn 2 org kawan aku yg paling sempoi & senang nak deal. Senang kata senang kerja dan tak sakit otak.

So kali ni aku buat photosharing & Videosharing je la. nak info boleh PM kat fb atau Insta.

Day 1. 
Terbang ke langkawi di mlm hari. Firsttime naik flight mlm. Teruja? Biasa je. Mengantuk ade. Nasib baek sejam je perjalanan. 



Day 2. 
Island Hoping - 
Tasik dayang bunting
Pantai beras basah
Eagle feeding 
Cable car
Rebak marina 
Dataran helang





























Day 3.
Mangrove - 
Crocodile cave
Monkey feeding 
Gua kelawar 
Sangkar ikan 
Eagle feeding
Lunch at kilim geopark
Pantai tanjung rhu 
Pantai cenang 






























Day 4.
Idaman suri
Haji ismail group 
Langkawi saga
Rumah api pantai kok
Return back to kuala lumpur 













Pergh banyak jugak tempat boleh lawat kat langkawi ni. Ade few tempat aku dah pernah pergi yg aku malas nak repeat lg. 

Tapi kalau next time aku g sini aku nk pergi Pulau payar & main parasailing. Tunggu ade gopro haha. Baru syok sikit selfie ye dak.

Panjang pulak ceritanya. Moh layan video   Tak seberapa ni cukup untuk buat kenangan dihari tua. 


kene update cerita nie segera sebab ada misi besar lagi esok ! harap dipermudahkan. InsyaAllah. till Then. See ya.

7 comments:

Sheila Salim said...

Assalamualaikum. wahh bestnya. selalu pergi dengan 2 gadis tu.. bestnya, sheila tak pernah sampai Langkawi lagi. hahaha ingat nak pergi tahun ni, tgu bersalin dulu kot ~~~

*lawa-lawa gambar korang tangkap

Hang Dhamin said...

@sheila dah jatuh hukum harus pergi langkawi ni sbb dah besar pun x pernah smpi ! haha ..sila2.

Muhammad Khairuddin Lim said...

Wah pi dengan perempuan ye...mana pergi jantannya? Anyway..gambar2 cantik belaka..

Siti Salamah Zamri said...

Tak pernh smp jugak.

Tmpat2 dekat2 ker..ke kena naik taxi..
Bru nak buat blog hang ni as a reference. Tak leh bg detail ker?

Time Traveller said...

Aku adalah orang yang rindu nak baca update kat blog nie hahahahaa :D

Btw.. setiap kali bukaa blog satu benda buat kan akiu teruja ialah gambar ko semua lawa2... bila la aku boleh menuntut dari kamu hang hahhaa.. :D

Suka gamabr second last tu :D

Hang Dhamin said...

@khai : x best travel rmi2. aku tak suka.

@siti : hahaha. adeh busy la nak tulis detail. kene sewa kereta senang.

@TT : hahah teruja la sgt kan. lens tu yg syok bagi gamba ohsem.

Jari Manis said...

mmg best kalau dpt rakan travel yg sporting morting ni..langkawi mmg best..semua gambar cantik mesti guna lens yg ohsem ni..ehh..ada gambar yg dah jadi header lah heee...