Followers

Monday, December 31, 2012

Sayonara 2012 ll Dalam Kenangan

2012

Pejam celik maka sampailah kita ke penghujung tahun bagi tahun 2012. Terlalu banyak kenangan yang berjaya dilakukan tahun ni, Terjah Tempat baru, Make New Friend, Lost Old Friend :((, Wish her come back ;), mencuba bende - bende baru. dan aku rasa tahun nie paling banyak aku laburkan duit untuk bersuka ria...hahahhaa...

Dikesempatan ini dengan rendah diri hamba ingin mengucapkan ribuan terima kasih kepada mereka - mereka yg sudi singgah memeriahkan perjalanan 2012 ini. Korang memang terbaiklah !

FLASHBACK

Januari 2012

SINGAPORE

Dari awal tahun lagi lembaran dibuka dengan jayanya dengan menerjah Singapura. Dah 26 Tahun berada di Malaysia baru berkesempatan kesana. kalau dari dulu kutahu semudah memetik jari untuk kesana. Dari awal lagi aku dah ke sana. haha.

Terima kasih kepada Najib ll Epol ll Ijan ll Mimie ll Nadia ll Pak Muda& isteri untuk trip kali ni. Best Friend Forever.

Entry penuh Singapore  : PART 1  & PART 2 







Februari 2012

KL HOP ON HOP OFF

Untuk edisi terjah kalini aku ditemani blogger tersohor KakiJalan dan aku menjadi saksi pertemuan KakiJalan bersama blogger tersohor kedua MasturaZuber. Tetibe dah jadi reunion . Ape cerite? hehe. best gak lepak dengan korang seharian dalam Bus.

Entry penuh : KLIK SINI







MAC 2012

SABAH NEGERI DIBAWAH BAYU 

Membuka lembaran penerbangan untuk tahun ni. Kami telah memilih untuk ke Sabah. Semua dah sangap nak terbang. so kami telah membeli tiket dengan kadar yang agak mahal dr biase. hehe. janji terbang. Ni namanya percutian memakan duit. hehe.

Untuk trip kali nie aku bersama BestBuddies Lan + Elma + Ijan. mesti elma menangis tengok entry nie. sabar eh. Life Must Go On. Kamikan ade =))

Entry Penuh : KLIK SINI








APRIL 2012 

AIR TERJUN CHILLING

Setelah beberapa kali aku terjah Fraser Hill mesti akan melalui signboard Air terjun ni. dan alhamdulillah berkesempatan kesana bersama Geng - geng baru. Pengalaman baru terpaksa harung beberapa buah sungai untuk sampai ke sini. sini best wei. rasa macam nak repeat lagi skali. ade sudi teman? 

Kali nie pergi bersama geng opis  Bard ll caol ll erry & ain. tp caol dah pindah Kuantan pulak. Susah la nak travel sama lagi lepas nie.  Goodbye Caol

ENTRY PENUH : KLIK SINI










MEI 2012

PERTH & WESTERN AUSTRALIA

sejak dua tahun lepas aku dah berazam dengan diri sendiri. setiap kali MEI aku mesti membawa diri keluar dari Malaysia. Sebabnya 12 MEI 2012 adalah besdey hamba. hehe. so untuk menghadiahkan kepada diri sendiri maka jomlah kite bercuti ditempat yang jauh.

untuk besday kali ini lokasi yang dipilih adalah Perth Australia. Yeay. terima kasih kepada My sister, Shahrin, Shaz, Ayu, Aini sbb sudi meraikannya disana. korg memang best.

Tahun depan kat mana? Tunggu. Tiket dah beli....weehuu.. menghitung hai lagi jawabnye.

ENTRY PENUH : KLIK SINI 










JUN 2012

AIR TERJUN LEPOH 

Selepas kejayaan menerjah air terjun chilling mac lalu. keinginan mencari air - air tejun yg mencabar bagaikan menjadi hobi baru. So si suami & si isteri Epol & Mimmie telah meroger aku & ijan  untuk sampai kesini. Terima kasih no ingat aku setiap kali nak buat program. Korang mmg best.

ENTRY PENUH : KLIK SINI







JULAI 2012

Bulan nie tiada aktiviti berjalan jauh - jauh sebab dah  masuk bulan puasa. sekadar percutian tajaan berkursus sambil bercuti di Marriot hotel Putrajaya dan majlis iftar besar - besaran bersama geng - geng opis.

MARRIOT HOTEL PUTRAJAYA

Entry Penuh : KLIK SINI








IFTAR @ FLAMING STEAMBOAT SETAPAK

Entry Penuh : KLIK SINI 








OGOS 2012 

Bulan ogos dah masuk mood raya. tapi awal bulan tu masih sempat lagi buat reunion geng- geng laluan kiri. Tapi tak tau la. geng nie macam dah tak de harapan nak lepak sesama lagi. Hanya kalau keajaiban berlaku je boleh ! tringggggggg ! dan bulan ini dikenali sebagai bulan Makan Best.

IFTAR @ MUHIBBAH SEAFOOD

Entry Penuh : KLIK SINI







SELAMAT HARI RAYA 

Entry Penuh : KLIK SINI 



SEPTEMBER 2012 

SEMARANG & PULAU KARIMUNJAWA

Selepas 2 bulan tanpa aktiviti yang memberangsangkan poket. Maka september muncul dengan program yg penuh penantian. selain perth. tempat ni antara tempat paling excited aku nak pergi. sebab excited nak berenang dengan shark.

Trip nie kesinambungan kejayaan berjalan bersama geng baru (air terjun Chilling). maka kami lajakkan geng yang sedia ada untuk kesini dengan penambahan KakiJalan sebagai ketua pasukan. erkk tetibe aku lantik jd ketua. haha.

Entry Penuh : KLIK SINI








OKTOBER 2012

MEDAN INDONESIA

Selepas 2 minggu pulang dari semarang terus ke MEDAN pulak. memang aku slalu impikan terbang 2 kali pada bulan yang sama. hahah. ambik ko merasa ! tiket ke Medan nie dapat murah. 100 lebih je pergi dan balik. so kite kasi layan je la.  lagipun nie pergi dengan geng budak opis yang laen plak. best gak tukar2 travel partner nie. byk cerite baru boleh dengar. dengar cerita diorang serik nak berjalan dengan aku sbb aku garang dan jalan cepat. betul ke? kui kui kui. Betbaha je la yer. Thank Rina & Family. Mia & Family. Najwa & Amalina yang meninggalkan Family. jujur dari hati. Korang best ! jom jalan lagi. Gambang?

Entry Penuh : KLIK SINI 









NOVEMBER 2012

kopakkkk ! dOK UMAH DIAM2. 

DISEMBER 2012

LEGOLAND MALAYSIA

Tempat ini best ! super best....aku suke tempat nie walaupun panas. jom repeat lagi gi sini. terima kasih Pn. Noriah & Family sbb ajak join. siap bayarkan tiket lagi. Best best.







SINGAPORE ll GARDEN BY THE BAY

Disebabkan sudah sampai ke johor tak sah rasanya kalau tak ke singapore. so terjadilah misi ini. Thank kepada Ijan yang sudi pergi lagi walaupun baru balik dr family day kat sana. bawak ema teringin nak kesana katanya. Layan.







KATA - KATA PENGGULUNGAN :

Maka berakhirlah cerita 2012. Entry ini merupakan Auto Update. Sekiranya Tuan / Puan membaca entry ini pada tarikh 31.12.2012 maka pada waktu itu saya berada didalam train dari hatyai menghala pulang ke Kuala lumpur. menghabiskan sisa2 2012 disana.

Selamat Tinggal 2012. Welcome 2013. semoga tahun depan semeriah tahun ini perjalanannya. In Sha Allah. Amin.


3 comments:

fifi said...

what a great 2012 you have..

masMZ said...

wahhhhhh gitewwww......

syabas beteyyy.....

racun tak nak taruk lagi ker??? EKEKEkekkeee.....

Selamat tahun baru Mumin :D

Hang Dhamin said...

fifi.... 2012 in memories.....

Masmz...selamat tahun baru jugak...aktiviti menabur racun akan dilakukan dlm masa terdekat nie...hahahah